„Co to plácá? Možná rozumí armádě, ale ekonomice ne!“ Okamura nastoupil na Pavla

04.05.2024 14:07 | Rozhovor

Přijmout euro, abychom se dostali do první ligy v EU? Předseda SPD Tomio Okamura nechápe slova prezidenta Petra Pavla a přikládá průzkum, podle něhož většina Čechů společnou evropskou měnu odmítá. „Euro je nástrojem vzniku centrálního evropského superstátu a ztráta vlastní měny by znamenala definitivní ztrátu ekonomické suverenity. Ti, kteří podporují euro, prosazují i daňovou, fiskální a politickou unii,“ má jasno Okamura.

„Co to plácá? Možná rozumí armádě, ale ekonomice ne!“ Okamura nastoupil na Pavla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Debata s kandidáty hnutí SPD do europarlamentu za účasti předsedkyně Trikolory Zuzany Majerové, bývalého europoslance Petra Macha a nynějšího europoslance Ivana Davida

Česká vláda nebude hlasovat proti Migračnímu paktu a pouze se v závěrečném hlasovaní zdrží, řekl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Migrační pakt schválený Evropským parlamentem ještě čeká hlasování na Radě ministrů, uskutečnit by se mělo 14. května. Co na to říkáte?

Je to podraz na naše občany. Odporný alibismus. Fialova vláda od počátku Migrační pakt podporuje a jedná vlastizrádně. Hnutí SPD odmítá Migrační pakt a nebudeme ho respektovat. Je to další důvod, proč chceme být v příští vládě.

Ministr Rakušan dohodu na Migračním paktu EU, který zavádí fakticky kvóty na imigranty, nebo výpalné půl milionu korun za každého nepřijatého imigranta, dokonce jménem vlády přivítal. A tento týden na sociální síti navíc Rakušan naprosto nechutně bagatelizoval fakt, že v Německu pochodovali islamisté, kteří žádali vznik islámského chalífátu, tedy islámského totalitního státu pod nadvládou práva šáría. A jak celou věc komentoval? „A co se ve skutečnosti stalo? Nic. Dobrou noc,“ odpověděl vicepremiér uživateli, který upozorňoval, že někteří z protestujících požadovali vznik chalífátu v Německu.

Napsal by to stejné, kdyby v ulicích pochodovali neonacisté a prosazovali obnovení Třetí říše a likvidaci Židů? Tu mimochodem mnozí muslimové požadují. Rakušan škodí této zemi a via facti podporuje imigraci a islamizaci, což podle mě dokazuje svými slovy i činy.

Ukrajinci odmítají bojovat za svoji vlast. Jen v Polsku se branné povinnosti na Ukrajině vyhýbá 235 tisíc ukrajinských mužů, ovšem včetně oficiálně nepřihlášených je to 371 tisíc mužů a další statisíce jich jsou v ČR a dalších evropských zemích. Přitom Ukrajina oznámila, že nutně potřebuje 200 tisíc nových vojáků. O čem to podle vás vypovídá?

Chápu je, že nechtějí bojovat za Američany. V situaci, kdy sami Ukrajinci masově odmítají bojovat za svou vlast, by měla Fialova vláda okamžitě přestat posílat naše peníze a zbraně Ukrajincům a Ukrajině. Posílání zbraní a peněz Ukrajině po celou dobu aktivně podporuje i hnutí ANO. Jediné SPD je proti. Je nejvyšší čas zahájit mírová jednání. My v SPD říkáme jasně - peníze Čechům, ne Ukrajině a Ukrajincům! Chceme mír a mírová jednání, ne válku a bídu!

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Výborný

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Za komunismu byli svobodni , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusejmc , 04.05.2024 15:50:07
bezdetni myslim po 27. rroce veku sankcionovani vyssi sazbou dane z prijmu. Vim, ze jsem na to byl tehdy nastvany. Tehdy se lide brali a rodili poromky drive, casto bezprostredne po vojne v nejakych 22 letech. Urcirou motivacni fu kci to ale melo. Neco na zbyseni porodnosti bude treba nalezt, snad jen Madarum se to dari.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Atomová válka? Červené tlačítko a návrat do pravěku, varuje odborník

18:46 Atomová válka? Červené tlačítko a návrat do pravěku, varuje odborník

I lokální použití jaderných zbraní by bylo přelomem v celé civilizaci. Tisíce obětí a další miliony …